Vrienden van de Leidsehout Vereniging vrienden van
De Leidse Hout

Natuurexcursies 2020: Stinzen en Bomen

In 2020 zijn een tweetal natuurexcursies gepland: op 19 april over stinzen en op 27 juni over bomen.

Natuurexcursies in 2020: stinzen en bomen.
De samenwerking met Naturalis wordt in 2020 voortgezet met een stinzen- en bomenexcursie, beide begeleid door Marco Roos.

Stinzen zijn herenboerderijen; de herenboeren importeerden bollen voor hun tuinen. Deze stinzenplanten zijn gaan verwilderen en een eigen leven gaan leiden. Denk aan daslook, bosanemonen, speenkruid, sneeuwklokjes. De Leidse Hout staat er in het voorjaar vol mee. Maar kent u ook holwortel, sneeuwroem, groene ossentong? Om zo veel mogelijk soorten te kunnen zien breiden we onze wandeling uit naar twee andere groene longen, nl Oud Poelgeest en Heempark. Marco Roos zal o.a. vertellen over de functie voor insecten: welke insecten trekken de verschillende soorten aan? Ook maken we een bruggetje naar de zomerexcursie door te kijken naar de winterknoppen aan de bomen.

De bomenexcursie gaat verder waar het Bomenboekje stopt! In het boekje ligt de nadruk op herkennen van bomen. Dat doen we natuurlijk, maar Marco zal ook vertellen over het verschil tussen inheems en exoten, het verschil in naalden, functie, grondsoorten. Over de interactie tussen bomen en hun omgeving, over groeivormen, veteranenbomen, breuksnoeien, ecologisch beheer en nog veel meer.

De stinzenexcursie zal plaatsvinden op zondag 19 april om 14.30 uur.
De bomenexcursie zal plaatsvinden op zaterdag 27 juni om 14.30 uur. Beide excursies zijn informatieve wandelingen en geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 11/12 jaar. Duur maximaal 2 uur.
U kunt zich aanmelden bij info@vriendenvandeleidsehout.nl

< Ga terug

Natuurexcursies 2020: Stinzen en Bomen


In 2020 zijn een tweetal natuurexcursies gepland: op 19 april over stinzen en op 27 juni over bomen.
Lees verder

Natuurexcursies 2020


In het voorjaar zullen wij een tweetal excursies organiseren over bomen en stinzenplanten in de Leidse Hout, in samenwerking met Naturalis. Houd u onze website in de gaten voor nadere informatie.
Lees verder

Paddenstoelen excursie uitgesteld


Vanwege weersomstandigheden wordt de paddenstoelen excursie van 9 oktober uitgesteld tot woensdag 23 oktober van 14:00 tot 16:00.
Was u aangemeld dan graag even laten weten of u op 23 oktober aanwezig zal kunnen zijn. Zie verder.
Lees verder

Natuurexcursies najaar 2019


Dit najaar worden weer een tweetal natuurexcursies georganiseerd in de Leidse Hout.
Een insectenexcursie op zaterdag 21 september en een paddenstoelenexcursie op 9 of 23 oktober.
Aanmelding is gewenst.
Lees verder

Natuurexcursies 2019


Op dit moment vinden voorbereidingen plaats voor de natuurexcursies 2019. In ieder geval een traditionele paddestoelen excursie in het najaar.
Hou deze rubriek in de gaten voor meer informatie daarover.
Lees verder

Download hier het beheerplan volkspark de leidse hout

Downloaden

Bekijk de laatste foto's

Naar fotoalbum