Vrienden van de Leidsehout Vereniging vrienden van
De Leidse Hout

Natuurexcursies 2020: Stinzen en Bomen

Natuurexcursies in 2020: stinzen en bomen.
De samenwerking met Naturalis wordt in 2020 voortgezet met een stinzen- en bomenexcursie, beide begeleid door Marco Roos.

Stinzen zijn herenboerderijen; de herenboeren importeerden bollen voor hun tuinen. Deze stinzenplanten zijn gaan verwilderen en een eigen leven gaan leiden. Denk aan daslook, bosanemonen, speenkruid, sneeuwklokjes. De Leidse Hout staat er in het voorjaar vol mee. Maar kent u ook holwortel, sneeuwroem, groene ossentong? Om zo veel mogelijk soorten te kunnen zien breiden we onze wandeling uit naar twee andere groene longen, nl Oud Poelgeest en Heempark. Marco Roos zal o.a. vertellen over de functie voor insecten: welke insecten trekken de verschillende soorten aan? Ook maken we een bruggetje naar de zomerexcursie door te kijken naar de winterknoppen aan de bomen.

De bomenexcursie gaat verder waar het Bomenboekje stopt! In het boekje ligt de nadruk op herkennen van bomen. Dat doen we natuurlijk, maar Marco zal ook vertellen over het verschil tussen inheems en exoten, het verschil in naalden, functie, grondsoorten. Over de interactie tussen bomen en hun omgeving, over groeivormen, veteranenbomen, breuksnoeien, ecologisch beheer en nog veel meer.

De stinzenexcursie zal plaatsvinden op zaterdag 28 maart om 14.30 uur.
De bomenexcursie zal plaatsvinden op zaterdag 27 juni om 14.30 uur. Beide excursies zijn informatieve wandelingen en geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 11/12 jaar. Duur maximaal 2 uur.
Verzamelen bij de Waterlelie (de Muziektent aan de Grote Vijver).
U kunt zich aanmelden bij info@vriendenvandeleidsehout.nl

< Ga terug

Download hier het beheerplan volkspark de leidse hout

Downloaden

Bekijk de laatste foto's

Naar fotoalbum