Vrienden van de Leidsehout Vereniging vrienden van
De Leidse Hout

KLASSIEK IN HET PARK Vrijdag 21 juli 19:30- ca.22:30 uur

Op vrijdagavond 21 juli zal in het openluchttheater Leidse Hout de met enthousiasme gespeelde klassieke muziek door het Ricciotti Ensemble klinken, deze keer met 'Scottish Fling'. Meteen daarna speelt de ‘Neo-Fanfare 9×13 ‘ de nieuwe voorstelling ‘Trance’. In het voorprogramma speelt het Leidse blazersensemble Divertimento.

Ricciotti Ensemble
De 41 jonge musici van het Ricciotti ensemble brengen deze zomer de Schotse Highlands naar de lage landen. Bepakt met fiddle en doedelzak laat Nederlands bekendste straatsymfonieorkest het publiek kennis maken met de rijke klankwereld van een symfonieorkest. Optredens zijn een combinatie van buiten en binnen en op locaties waar klassieke muziek doorgaans niet klinkt. Het Ricciotti Ensemble vindt namelijk dat klassieke symfonische muziek overal en voor iedereen te ervaren moet zijn.

Neo-Fanfare 9x13
In de post-apocalyptische voorstelling Trance, waarin het slagwerk centraal staat, maken we de initiatie van een nieuw lid van Neo-Fanfare 9x13 mee. Al eeuwenlang worden drums gebruikt als begeleider van reizen naar andere werelden en ook in Trance zetten ze een bijzondere reis in gang, geholpen door een slagwerkstrijdwagen volgestouwd met tribale elementen, traditioneel slagwerk, junkpercussie, elektronica en andere attributen. Laat je door nieuw gecomponeerde muziek en schurend muziektheater meenemen in dit bizarre muzikale ritueel en beleef deze zomer de ultieme fanfare-wasteland!

Divertimento
In het voorprogramma spelen vijf leden van het blazersensemble Divertimento. Een Leids ensemble bestaande uit fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. De leden komen uit Leiden en omstreken en zij hebben hun sporen verdiend in diverse ensembles en orkesten.


Het groenste theater in de regio Het Openluchttheater Leidse Hout is 'het groenste theater in de regio' en ligt op de grens van Leiden en Oegstgeest in het volkspark de Leidse Hout. Een verborgen juweeltje, dat de regio veel te bieden heeft. De samenwerking tussen een groep betrokken vrijwilligers leverde de afgelopen jaren een aantal prachtige voorstellingen op. Toch is het theater nog bij (te) veel mensen onbekend. Dat is jammer. Iedere theaterliefhebber uit de regio zou minstens eenmaal in zijn leven de unieke ervaring van een voorstelling in dit prachtige theater moeten ervaren!
Neem gerust een eigen kleedje of stoeltje mee

Kaartjes Entree € 15,- (via www.OLTLeiden.nl of aan kassa) Meer informatie Kijk op www.oltleiden.nl of volg het openluchttheaterleidsehout op Facebook.

< Ga terug

Download hier het beheerplan volkspark de leidse hout

Downloaden

Bekijk de laatste foto's

Naar fotoalbum