Vrienden van de Leidsehout Vereniging vrienden van
De Leidse Hout

Leidse Scholierenveldloop in de lift

De Leidse scholierenveldloop zit weer in de lift. Na enkele magere jaren waagden ruim 200 leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs zich vrijdagmiddag aan een pittige hardloopronde door de Leidse Hout, georganiseerd door Leiden Atletiek in samenwerking met de gemeente Leiden.

Nieuw was de wedstrijd voor leerlingen van de Josephschool en de Pacelli (beiden basis onderwijs). De Josephschool won meerdere medailles en werd daardoor als school tevens de winnaar van het Scholenklassement.
Nieuw was de veldloop ook voor leerlingen van de Leo Kannerschool (VSO). De delegatie van de Leo Kannerschool uit Oegstgeest – liefst 34 deelnemers - kreeg een eigen cross voorgeschoteld. Van deze deelnemers liep Bram Goudzwaard (startnr. 626) het hardst. Hij had voor de veldloop van een kleine 3 kilometer nog geen tien minuten nodig.

De scholieren uit Oegstgeest hadden zich grondig voorbereid op de veldloop. Hardlooptrainer Noortje van Kempen regelde in samenspraak met de school een speciale cursus van zes weken op Leo Kanner. Deskundige trainers bereidden de groep vanaf september – met wekelijkse trainingen onder schooltijd - stap voor stap voor op het veldloopkampioenschap.
Het resultaat overtrof de verwachtingen. Alle deelnemers van Leo Kanner haalden de finish op de Leidse atletiekbaan. En, mede door de inbreng van de school uit Oegstgeest, trok het Leidse veldloopkampioenschap voor scholieren dit jaar meer belangstelling dan vorig jaar. ,,Dit smaakt naar meer´´, zegt initiatiefneemster Noortje van Kempen tevreden. ,,Binnenkort bespreken we met de leiding van Leo Kanner of het project voor herhaling vatbaar is. Niet alleen de deelnemers maar ook de trainers zijn enthousiast. Ook kregen we financiële ondersteuning van de gemeente Leiden en de Ronde Tafel Groep uit Oegstgeest. Gelukkig zien veel mensen in hoe waardevol sport ook voor deze scholieren is. Zij gingen de afgelopen weken met sprongen vooruit.´´

Uitslagen en foto's kunt u bekijken op de website van Leiden Atletiek: www.leidenatletiek.nl 

< Ga terug

Download hier het beheerplan volkspark de leidse hout

Downloaden

Bekijk de laatste foto's

Naar fotoalbum