Vrienden van de Leidsehout Vereniging vrienden van
De Leidse Hout

KLASSIEK IN HET PARK Vrijdag 21 juli 19:30- ca.22:30 uur

Op vrijdagavond 21 juli zal in het openluchttheater de met enthousiasme gespeelde klassieke muziek doorhet Ricciotti Ensemble klinken, deze keer met 'Scottish Fling'. Daarna treedt Neo Fanfare 9 x13 op. En in het voorprogramma speelt Divertimento

Op vrijdagavond 21 juli zal in het openluchttheater Leidse Hout de met enthousiasme gespeelde klassieke muziek door het Ricciotti Ensemble klinken, deze keer met 'Scottish Fling'. Meteen daarna speelt de ‘Neo-Fanfare 9×13 ‘ de nieuwe voorstelling ‘Trance’. In het voorprogramma speelt het Leidse blazersensemble Divertimento.

Ricciotti Ensemble
De 41 jonge musici van het Ricciotti ensemble brengen deze zomer de Schotse Highlands naar de lage landen. Bepakt met fiddle en doedelzak laat Nederlands bekendste straatsymfonieorkest het publiek kennis maken met de rijke klankwereld van een symfonieorkest. Optredens zijn een combinatie van buiten en binnen en op locaties waar klassieke muziek doorgaans niet klinkt. Het Ricciotti Ensemble vindt namelijk dat klassieke symfonische muziek overal en voor iedereen te ervaren moet zijn.

Neo-Fanfare 9x13
In de post-apocalyptische voorstelling Trance, waarin het slagwerk centraal staat, maken we de initiatie van een nieuw lid van Neo-Fanfare 9x13 mee. Al eeuwenlang worden drums gebruikt als begeleider van reizen naar andere werelden en ook in Trance zetten ze een bijzondere reis in gang, geholpen door een slagwerkstrijdwagen volgestouwd met tribale elementen, traditioneel slagwerk, junkpercussie, elektronica en andere attributen. Laat je door nieuw gecomponeerde muziek en schurend muziektheater meenemen in dit bizarre muzikale ritueel en beleef deze zomer de ultieme fanfare-wasteland!

Divertimento
In het voorprogramma spelen vijf leden van het blazersensemble Divertimento. Een Leids ensemble bestaande uit fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. De leden komen uit Leiden en omstreken en zij hebben hun sporen verdiend in diverse ensembles en orkesten.


Het groenste theater in de regio Het Openluchttheater Leidse Hout is 'het groenste theater in de regio' en ligt op de grens van Leiden en Oegstgeest in het volkspark de Leidse Hout. Een verborgen juweeltje, dat de regio veel te bieden heeft. De samenwerking tussen een groep betrokken vrijwilligers leverde de afgelopen jaren een aantal prachtige voorstellingen op. Toch is het theater nog bij (te) veel mensen onbekend. Dat is jammer. Iedere theaterliefhebber uit de regio zou minstens eenmaal in zijn leven de unieke ervaring van een voorstelling in dit prachtige theater moeten ervaren!
Neem gerust een eigen kleedje of stoeltje mee

Kaartjes Entree € 15,- (via www.OLTLeiden.nl of aan kassa) Meer informatie Kijk op www.oltleiden.nl of volg het openluchttheaterleidsehout op Facebook.

< Ga terug

KLASSIEK IN HET PARK Vrijdag 21 juli 19:30- ca.22:30 uur


Op vrijdagavond 21 juli zal in het openluchttheater de met enthousiasme gespeelde klassieke muziek doorhet Ricciotti Ensemble klinken, deze keer met 'Scottish Fling'. Daarna treedt Neo Fanfare 9 x13 op. En in het voorprogramma speelt Divertimento
Lees verder

Programma 2017


Op zondag 11 juni wordt het nieuwe seizoen in het openluchttheater geopend met een Open podium. Daarna volgt een tiental andere voorstellingen vol met zang en dans, muziektheater, toneel, klassieke muziek, diner, high tea, cabaret, minimal music
Lees verder

17 september om 14.00: Staal in het Open Lucht Theater.


Jorga is acrobaat en houdt van schrijven. Ed is muzikant en maakt alles van metaal. Door hun krachten te bundelen ontstaat STAAL, een poëtische voorstelling waarin twee verschillende karakters een droom hebben.
Lees verder

PS|Theater op zaterdag 10 september


Op zaterdag 10 september van 20.00 tot 21.30 brengt PS|theater in het openluchttheater een compilatie van de mooiste liedjes en verhalen uit Ons Hart, hun hartverwarmende voorstelling over liefde en eenzaamheid.
Lees verder

Zaterdag 3 september: Frits Landesbergen Big Band met special guests


Van 16.00 tot 19.00 speelt de Frits Landesbergen Big Band met special guests Martijn van Iterson, gitaar en Wouter Kiers, saxofoon.
Lees verder

Zondag 28 zugustus 14.30: VET Kindercabaret


Zondagmiddag treedt VET kindercabaret op met LIVE Vet&Vunky band. Een wervelende show!
Lees verder

20 augustus: CANTO OSTINATO


Op 20 augustus om 20.00 uur treedt het CANTO OSTINATO | Het Kwintool op met een (lig)concert op vier piano’s, voorafgegaan door een aantal eenvoudige yoga-oefeningen o.l.v. Jenneke van Doorn.
Lees verder

6 augustus 20 uur: Ricciotti Ensemble Braziliaans Feest


Dit jaar keert het Ricciotti Ensemble terug in het Openluchttheater. Deze keer met een Braziliaanse programma met vele bekende klassiekers en premières en met Melissa Fortes als stralende soliste. Het Leids Vocaal ensemble verzorgt het voorprogramma.
Lees verder

Braziliaans Feest in het Open Lucht Theater


Op 6 augustus komt het Ricciotti Ensemble en zangeres Melissa Fortes met een Braziliaans Feest
Het Leids Vocaal Ensemble zorgt voor een "voorgerecht".

Aanvang: 20:00 - 22:00
Entree: €11,00
Tickets via OLT.Leiden.nl of aan de ingang van het theater
Lees verder

Zomerprogramma Openluchttheater en Oproep


Het programma 2016 is klaar!

Lees verder

Programma Openluchttheater


Deze zomer wordt een proef gedaan met een uitgebreidere programmering in het Openluchttheater.
Lees verder

Summertime Jazz Quartet houdt van spelen in de buitenlucht


Op zaterdag 15 augustus speelde in het openluchttheater Leidse Hout het Summertime Jazz Quartet met Albert Mensinga (saxen), Clement Keyzer (drums), Leen de Heer (contrabas) en Wouter Poot (elektrische gitaar.
Lees verder

Download hier het beheerplan volkspark de leidse hout

Downloaden

Bekijk de laatste foto's

Naar fotoalbum